Responsive Web Tasarım

e-Dönüşüm Yazılımları

Ana Sayfa

E-Defter Gönderiminde ‘sistem Belirtilen Nesneyi Konumlandıramıyor’ Hatası ve Çözümü

admin 14 Nisan, 2020 0

E-defter gönderiminde aşağıdaki görselde olduğu gibi uyarı alınıyorsa, defterler klasörünün yolu yanlış belirtilmiş veya içerisindeki dosyalar silinmiş/taşınmış olabilir. Konu hakkında destek almak üzere irtibata geçilmesi gerekmektedir. 

Devamını Oku...

“Defter oluşturma işlemi tamamlanamadı- imzalama işlemi tamamlanamadı- xml imzalama işlemi sırasında problem meydana geldi. İmzacı sertifikası doğrulanamadı:sertifika zinciri sorunlu. Güvendiğiniz bir sertifika zinciri oluşturulamadı. Sertifikanın kök sertifikası güvenilir sertifikalarınızdan olmayabilir“ Hatası Alıyorum Ne Yapmalıyım ?

“Defter oluşturma işlemi tamamlanamadı- imzalama işlemi tamamlanamadı- xml imzalama işlemi sırasında problem meydana geldi. Imzacı sertifikası doğrulanamadı:sertifika zinciri sorunlu. Güvendiğiniz bir sertifika zinciri oluşturulamadı. Sertifikanın kök sertifikası güvenilir sertifikalarınızda olmayabilir“ Hatası alıyorum ne yapmalıyım ? Bilgisayarınızda ‘Java’programının son sürümü olmalıdır. Ayrıca ‘Java’ uygulaması- bilgisayarınızın işletim sistemi-imzager programının 32/64 bit olup olmadığını kontrol ediniz ve üçünün […]

Devamını Oku...

Wolvox e-Defter Bilinmesi Gerekenler

1. Elektronik defterde her yevmiye kaydı belgeye dayanması gerekir mi ? Hayır. Muhasebe kaydına esas teşkil eden işlemlerin büyük çoğunluğu bir belgeye dayanmakla beraber, hiçbir belgeye dayanmayan işlemlerde mümkündür. Örneğin; Açılış – Kapanış işlemleri belgeye dayalı olmayabilir. Eğer muhasebe kaydına esas teşkil eden işlem bir belgeye dayanmıyorsa, belge tipi alanı elektronik defterde kullanılmamalı ve muhasebe fiş girişi sırasında da belge […]

Devamını Oku...

e-Defter Oluşturma Sırasında “Sistem belirtilen nesneyi konumlandıramıyor. Line 0“ Hatası

E-Defter Programında E-Defter Oluşturması Sırasında “Sistem belirtilen nesneyi konumlandıramıyor “ Hatasının Çözümü E-defter programının eski sürümlerinde defterler, defteri kebir ve yevmiye defteri olmak üzere iki ayrı klasörde tutuluyordu. E-defter sistemindeki değişiklik nedeniyle tek klasör altında defterler toplanmıştır. E-defterin son sürümü ile birlikte defteri kebir ve yevmiye defteri yerine sadece defterler klasörü gelmiştir. Eğer programınızı güncellemenize rağmen bu hatayı almaya […]

Devamını Oku...

e-Defter sertifika imzalanamadı sorunu

admin 10 Nisan, 2020 0

E-Defter sertifika imzalanamadı sorunu WOLVOX E-Defter gönderim işlemlerinde ekte yer alan sistem uyarısı ile karşılaştığınızda dosyalar bölümündeki “mmeshs-s1.crt” sertifikasını indirdikten sonra indirilen sertifika “Sertifika Yükle” ile yüklenmesi gerekmektedir. Ek olarak sorunun devam etmesi halinde https://yazilim.kamusm.gov.tr/?q=/node/5 linkten İmzager programını bilgisayarınızın işletim sistemine göre indirip kurulumunu sağlamanız gerekmektedir.

Devamını Oku...

“gl-bus:organizationDescription değeri “Adı Soyadı” olan bir tane gl-bus:organizationIdentifiers elamanı bulunmalıdır.“ Hatası Alıyorum Ne Yapmalıyım ?

“gl-bus:organizationDescription değeri “Adı Soyadı” olan bir tane gl-bus:organizationIdentifiers elamanı bulunmalıdır.“ Kontrol paneli=> Yetkili=> Şirket kayıt işlemleri içerisinde yer alan şirket tipinin (tüzel, gerçek) yanlış seçilmesinden kaynaklı bu hatayı vermektedir.

Devamını Oku...

e-Defter USB imzalama aygıtı bulunamadı sorunu

WOLVOX E-Defter gönderim işlemlerinde ekte yer alan sistem uyarısı ile karşılaştığınızda “Akis Akıllı Kart İzleme Aracı” programı silinip tekrar kurulduğunda sorun çözülmektedir.

Devamını Oku...

e-Fatura sistemine geçince e-Defter kullanmak zorunlu mu ?

admin 3 Nisan, 2020 0

Hayır. GİB tarafından yayımlanan mali verilere uyumluluk gösteren firmaların e-Defter kullanması zorunludur.

e-Defter ile Vergi Usul Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu hükümleri gereğince tutulması zorunlu olan defterler, standartlara uygun olarak elektronik dosya biçiminde hazırlanacak ve bastırılmaksızın kaydedilecektir. Ayrıca, bu hukuki ve teknik düzenlemeler sonucunda ilgililer için ispat aracı olarak kullanılabilmesine imkan tanınacaktır.

Devamını Oku...

e-Defter Mimarisi

admin 30 Mart, 2020 0

-Defter dosyaları ilgili kılavuzlarda belirtilen standartlar ve formata uygun biçimde hazırlanır.
Hazırlanan dosya “defter” şema yapısında öngörülen alana yerleştirilir.

Devamını Oku...

Çözümlerimiz hakkında bilgi almak için, iletişime geçin.

Biz sizi arayalım